BAN - Printable Version +- Need For Speed :: San Andreas (https://www.nfssa.net) +-- Forum: Polska Sekcja - Polish Section (https://www.nfssa.net/forumdisplay.php?fid=12) +--- Forum: Dyskusja ogólna (https://www.nfssa.net/forumdisplay.php?fid=14) +--- Thread: BAN (/showthread.php?tid=358) Pages:
1
2
|
BAN - Frixo - 10-03-2016 Chciałbym z przykrością stwierdzić iż serwer jest źle zoptymalizowany, po czym scięło mi grę, scrashowało, i musiałem wejść jeszcze raz na serwer, po wejściu na niego, wejściu na wyścig, dostałem bana na 1 dzień od Owena, z powodem Race Quit 3x, co to był 1 raz po ostatnim banie za 2x wyjscie. Dziękuje do widzenia, szkoda tylko że to nie z mojej winy zostałem zbanowany . ŚMIESZNE strasznie, że za wyjście z wyscigu jest ban RE: BAN - Bananovy - 10-03-2016 "pics or didn't happend" RE: BAN - bartekPL - 10-03-2016 (10-03-2016, 17:02)Frixo Wrote: po czym scięło mi grę, scrashowało, i musiałem wejść jeszcze raz na serwer, po wejściu na niego, wejściu na wyścig, dostałem bana na 1 dzień jeśli Ciebie crashuje, to w tedy dostajemy Timed Out a do takich sytuacji podchodzimy inaczej. (10-03-2016, 17:02)Frixo Wrote: powodem Race Quit 3x, co to był 1 raz po ostatnim banie za 2x wyjscie. Oczywiście ze poprzednie się wliczają jeśli były one w ostatnim czasie. (10-03-2016, 17:02)Frixo Wrote: ŚMIESZNE strasznie, że za wyjście z wyscigu jest ban Gdyby nie ta zasada to KAŻDY wychodził by z wyścigu jak tylko by przegrywał przez co zdobycie większej ilości RP było by cudem. Porządek musi być. RE: BAN - Frixo - 10-03-2016 (10-03-2016, 17:12)bartekPL Wrote:Czyli przez to że mnie wywaliło, dostałem bana na 1 dzień? Ok, rozumiem. Wiesz jak to jest, gdy grasz nie dość że z ~25 FPS, w dodatku ze spadkami na nie których trasach, w dodatku scina Ci całe GTA, podczas wyścigu, i dostajesz bana? Nie, nie wiesz, bo jesteś twórcą serwera, i nie wiesz jak to wygląda. Przypominam, że ja nie jestem pierwszym przypadkiem z takim problemem(10-03-2016, 17:02)Frixo Wrote: po czym scięło mi grę, scrashowało, i musiałem wejść jeszcze raz na serwer, po wejściu na niego, wejściu na wyścig, dostałem bana na 1 dzień RE: BAN - Owen - 10-03-2016 Kod gamemodu "NFS:SA" jest zbyt zaawansowany, dlatego ekipa nie jest w stanie go aż tak zoptymalizować by low-endowe komputery mogły cieszyć się optymalną rozgrywką. Polecam wyłączyć shadery, dźwięki 3d i postarać się w miarę możliwości zoptymalizować sam PC. Wielu graczy może wykorzystać (/quit, /reconnect, timed-out) do bezkarnego wyjścia z wyscigu, a my nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić. RE: BAN - bartekPL - 10-03-2016 Skoro scrashowało Ci MTA to wyświetliło Timed-Out a tutaj podchodzimy zupełnie inaczej. Skoro dostałeś bana to znaczy że wyszedłeś poprzez normalne zamknięcie MTA lub przycisk F6 (jeśli twierdzisz że było inaczej - poprosimy o dowód w postaci ss/video) To, że masz wysokie spadki FPS podczas wyścigów to nie znaczy, że możesz bezkarnie z nich wychodzić nie informują o tych przeciwników (tak, różne tego typu sprawy należy omawiać z przeciwnikami na chacie wyścigowym na T, jego logi mamy w zgłoszeniach i bierzemy je pod uwagę). Mogłeś przynajmniej uzgodnić to na chacie z przeciwnikami lub poczekać aż dojadą i dać im szanse na więcej RP. Do tego tak jak wspomniał Owen wyżej. gamemode NFS:SA jest na tyle zaawansowany i rozbudowany, że jest niemożliwym przystosowanie go na najsłabsze komputery. Skoro ktoś ma bardzo słaby komputer, to czemu nie zmniejszy ustawień graficznych oraz dodatków na serwerze w postaci customowych dźwięków aut czy HUDu? RE: BAN - Frixo - 10-03-2016 (10-03-2016, 21:16)bartekPL Wrote: Skoro scrashowało Ci MTA to wyświetliło Timed-Out a tutaj podchodzimy zupełnie inaczej. Skoro dostałeś bana to znaczy że wyszedłeś poprzez normalne zamknięcie MTA lub przycisk F6 (jeśli twierdzisz że było inaczej - poprosimy o dowód w postaci ss/video) Chcę się cieszyć pełną rozgrywką, a nie ukrojoną. Ponadto, wywalanie gry jest randomowe, skąd mogę pisać, i wiedzieć że mnie wywali, skoro SAM NIE WIEM kiedy mnie wywali, screen? Jak niby mogę zrobić, F12 nie mogę, telefonu chwilowo nie mam + słaba jakość, to że pisało że wyszedłem, to musiałem, bo restartowałem komputer, wyjście z gry nic nie dawało ((alt+tab, klikanie prawym na MTA -> zamknij okno)), także to nie z mojej winy totalnie, dostałem bana za to że mi komputer psikus zrobił, teraz czekam do jutra do 16, bo mi gre scrashowało, powiedz mi, jaki był sens wychodzenia z gry, gdy byłem na 2 miejscu, przy 75% przejechanej trasy, grając z kolegą Achillesem, z którym gadałem, i może potwierdzić że BYŁEM na 2gim miejscu. Bana już raz dostałem na 2 godziny, słusznego co prawda, ale ten to na prawdę, nie z mojej winy. Chciałbym sobię pograć, ale niestety nic nie zrobię, bo wy mi peno nie wierzycie. ;-; RE: BAN - Frixo - 10-03-2016 A wyjść z Gry musiałem, klikałem "Zamknij okno" cały czas, ponieważ innej drogi nie było, zawsze tak robię, gdyż liczę na kapke szczęścia, i nie będę musiał restartować kompa. RE: BAN - Bananovy - 10-03-2016 Zrozum, że nie możemy wierzyć każdemu po kolei, nie stosujemy wyjątków. Jeżeli faktycznie gra na pełnych detalach sprawia kłopoty twojemu PC no to jednak musisz się poświęcić i wyłączyć kilka dodatków. Wymagania niestety się zwiększają, coś za coś. Brak tworzenia screenshotów przez F12 to też nie problem. Można stworzyć ponownie bind lub skorzystać z programów, które mogą uchwycić obraz (jak chociażby Fraps). W innych przypadkach staraj się o tym informować na chacie kiedy tylko możesz, dzięki temu przynajmniej możemy przeczytać. Rozumiem, że nie zawsze można, ale nie możemy stosować wyjątków. RE: BAN - Frixo - 10-03-2016 (10-03-2016, 22:19)Bananovy Wrote: Zrozum, że nie możemy wierzyć każdemu po kolei, nie stosujemy wyjątków. Jeżeli faktycznie gra na pełnych detalach sprawia kłopoty twojemu PC no to jednak musisz się poświęcić i wyłączyć kilka dodatków. Wymagania niestety się zwiększają, coś za coś. Aha, czyli teraz muszę poczekać, rozumiem. Super, ustawienia na 0 wszystkie, wywaliło mi komputer, NIE TYLKO MI, dodając, pogrubiając itd. I jeszcze bana dostałem na 1 !!!DZIEŃ!!!. Rozumiem 2h, 4h, 6h. Ale nie 1 dzień... Zwłaszcza że to nie z mojej winy.... |