Hej. Każdy z nas zauważył duży problem na serwerze. Są to nowi, zakłopotani gracze nieznający podstaw poruszania się po interfejsie gry. Sam na serwerze jestem świeży ale to tylko wskazuje na to, jak poważny jest problem bo już po 1h gry miałem dosyć patrzenia jak Helomyname ciągle musiał upominać nowych graczy o tym aby nie pisać na globalu po polsku czy aby zaglądać do zakładki pomoc aby dowiedzieć się jak wrócić do garażu. Wpadłem na parę pomysłów którę pomogłyby w rozwiązaniu spamu:
P.S. Wiem że powinienem to napisać na forum anglojęzycznym, ale sądzę iż na razie powinniśmy przedyskutować sytuacje z dominującą częścia społeczności serwera. (czyt. Polacy)
- Wprowadzić blokadę czatu na określony próg. np. 5k RP czy 1,5h spędzone na serwerze.
- Przed rozpoczęciem gry wyświetlić uproszczoną wersje tutoriala z całą klawiszologią (albo jakiś prosty filmik) i wymusić spędzenie na nim określonego czasu np. 2 min.
- Wdrążyc pełnoprawny tutorial (co chyba by było strasznie trudne ale też najbardziej skuteczne) z możliwością pominięcia, ale też z wspomnieniem iż późniejsze pytanie się o rzeczy związane z podstawami rozgrywki może groźić mutem na czat.
P.S. Wiem że powinienem to napisać na forum anglojęzycznym, ale sądzę iż na razie powinniśmy przedyskutować sytuacje z dominującą częścia społeczności serwera. (czyt. Polacy)